Life Coaching στα γρήγορα..

Τα τελευταία χρόνια, έχει δημιουργηθεί ένας καινούργιος όρος, το "Life Coaching". Το ξέρετε;  Το ''Life Coaching" είναι αυτό που λέει η λέξη, ''Προπόνηση ζωής". Δηλαδή , με τη βοήθεια ενός ειδικά εκπαιδευμένου ανθρώπου (τί είδους εκπαίδευση , δεν ξέρω), να μπορεί ο καθένας να αναλύσει τη ζωή του και να μπορέσει να βρει τη μέθοδο, έτσι ώστε να πραγματοποιήσει τις επιθυμίες του, τα όνειρα του και να βελτιώσει τη ζωή του σε όποιο τομέα χρειάζεται βελτίωση. Αν κάποιος πιστεύει πως χρειάζεται σύμβουλο γι' αυτό, καλά θα κάνει να τον αναζητήσει, δεν είναι κακό..
Προσωπικά όμως πιστεύω πως όλοι μας λίγο πολύ μπορούμε να γίνουμε ''Coach" του εαυτού μας , να αναλογιστούμε τη ζωή μας και να την κάνουμε όσο καλύτερη γίνεται. Λίγη σκέψη χρειάζεται και να θέτουμε στόχους.
     Από τη στιγμή που θα θέσουμε το στόχο που θέλουμε να επιτύχουμε, πρέπει να σκεφτούμε τον τρόπο. Δηλαδή να αναλύσουμε τα επιμέρους ζητήματα που προκύπτουν για την επίτευξη του. Θα πρέπει να γνωρίζουμε πως κάθε στόχος, αποτελείται από μικρότερους στόχους που πρέπει να επιτευχθούν , έτσι ώστε να κατακτηθεί ολόκληρος.. Για παράδειγμα, έστω ότι ο στόχος μας είναι να χάσουμε είκοσι κιλά.. Ε, λοιπόν, αυτό αποτελείται από είκοσι μικρότερους στόχους του ενός κιλού ο καθένας! Πιστεύω πως καταλάβατε τι θέλω να πω. Μην βλέπετε δηλαδή τον στόχο σαν κάτι το άπιαστο, σπάστε το σε μικρότερα κομμάτια!Ας πούμε πως θέλετε μια καλύτερη δουλειά, βρείτε τί χρειάζεστε για να την αποκτήσετε. Γνώσεις; Γνωριμίες; Αναλύστε τον στόχο σας, και ένα ένα μέρος του αρχίστε να το κατακτάτε. 
  Σημαντικό επίσης είναι να μην το βάζουμε κάτω. Μένοντας συντονισμένοι στην κατάκτηση του ονείρου μας, φροντίζουμε ώστε κάθε μέρα να κάνουμε ένα βήμα προς την κατεύθυνση που έχουμε ορίσει. Μην αφήσετε ούτε μια μέρα να πάει χαμένη! Όταν σας γίνει συνήθεια , το μυαλό σας θα έχει πλήρως προγραμματιστεί και από μόνο του θα φιλτράρει την κάθε πληροφορία, την κάθε κίνηση σας μέσα από το πρίσμα αυτό. Θα σκέφτεστε δηλαδή  " αυτή η κίνηση θα με ωφελήσει σε αυτό που θέλω να επιτύχω;" και αναλόγως θα αποφασίζετε την επόμενη κίνηση. Από ένα σημείο και μετά , πιστέψτε με , θα μπείτε στον αυτόματο πιλότο. 
 Τρίτον και σημαντικότερο όλων είναι η αυτοπεποίθηση! Αν δεν πιστέψετε εσείς στον εαυτό σας, δεν πρόκειται να πιστέψει κανένας!...  Ο άνθρωπος έχει τεράστια αποθέματα δύναμης μέσα του. Δύναμη που αν την ήξερε και την κατανοούσε θα μπορούσε να κάνει θαύματα.  Αυτό να το έχετε πάντα υπόψιν σας. Και να λέτε καθημερινά στον εαυτό σας "ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ!"  Να πιστεύετε πως σας αξίζει το καλύτερο! Αυτό που ονειρεύεστε, το απόλυτο 'Θέλω' σας, είναι δικό σας, εσείς το ονειρευτήκατε, άρα για εσάς προορίζεται! Μην αμφιβάλετε ποτέ..

Και για το τέλος άφησα το θέμα ''εμείς και οι άλλοι" ... 
Βάζουμε τους στόχους μας, τους αναλύουμε, αρχίζουμε να καλυτερεύουμε τη ζωή μας, μέρα τη μέρα γινόμαστε καλύτεροι, σοφότεροι, πλουσιότεροι ή ότι άλλο θέλουμε... αλλά ποτέ μα ποτέ δεν ξεχνάμε τους αγαπημένους μας ανθρώπους! Ποτέ δεν "πουλάμε" τους φίλους μας, τα αδέρφια μας, τους γονείς μας και τα παιδιά μας. Τους ανθρώπους που αγαπάμε και μας αγαπούν αληθινά! ... Γιατί όποιο στόχο και να κατακτήσουμε, η μοναξιά δεν μπορεί να χαρεί για την επιτυχία μας ...

Καλή σας μέρα! 


SHARE

Unknown

 • Image
 • Image
 • Image
  Blogger Comment
  Facebook Comment

4 σχόλια:

 1. Καλημέρα Βάσια! Μόνοι μας αλλάζουμε τη ζωή μας. Αλλά αν δεν μπορούμε να δούμε πέρα από τη μύτη μας, και δεν έχουμε φίλους να μας πουν την εικόνα που βγάζουμε προς τα έξω, τι να πω...; Το επόμενο βήμα είναι ο ψυχολόγος και ο εν λόγω προπονητής... Σε καλό μας...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Συμφωνώ ως προς το πρώτο , δηλαδή πως μόνοι μας αλλάζουμε τη ζωή μας, αλλά δεν ακυρώνω τους "επαγγελματίες" από την άποψη πως δεν έχουμε όλοι την ίδια δύναμη να αναλύσουμε τη ζωή μας και να τη μεθοδεύσουμε! Οπότε, αν κάποιος δεν μπορεί μόνος του , δεν είναι κακό να ζητήσει βοήθεια αν το επιθυμεί! Τον να αδρανεί είναι κακό, όχι το να προχωράει με βοήθεια ή χωρίς! Προσωπικά δεν χρειάστηκα ποτέ κάποιον ειδικό, είχα φίλους και οικογένεια να με στηρίζουν, αλλά και από μόνη μου στήριζα τον εαυτό μου. Αν όμως δεν είχα, και πίστευα πως πρέπει να αλλάξω κάτι , ίσως και να ζητούσα συμβουλή από κάποιον ειδικό!

   Διαγραφή
 2. Kαλημέρα κι από μένα! Πολύ σωστά τα λες Βάσια, όταν θέτουμε δυσκολοεπίτευκτους στόχους είναι λογικό να πελαγώσουμε κάποια στιγμή και να χάσουμε το κουράγιο και την πίστη ότι θα τα καταφέρουμε! Το να "σπας" έναν στόχο, το να κάνεις ένα βήμα τη φορά, είναι πολύ έξυπνη κίνηση... και σου δίνει και αφορμές να γιορτάζεις κάθε τόσο και να αισθάνεσαι περήφανος για τον εαυτό σου που τα πας καλά και ολοένα πλησιάζεις ό,τι ονειρεύεσαι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή