Κάνε κάτι για τον κόσμο..

Ένας νέος αέρας φυσάει στον κόσμο , και φέρνει αλλαγές.... τις νιώθετε;
 Όλο και περισσότεροι άνθρωποι καθημερινά ανακαλύπτουν τρόπους για να κάνουν αυτόν τον κόσμο λίγο καλύτερο. Μικροί ήρωες της διπλανής μας πόρτας, ανοίγουν την πόρτα τους και απλώνουν το χέρι να βοηθήσουν κάποιον που έχει ανάγκη. Είτε γιατί βρήκαν τον χρόνο λόγω της έλλειψης εργασίας, είτε γιατί βρήκαν την ουσία της ύπαρξης τους, είτε γιατί απλά κατάλαβαν πως είμαστε στο "εμείς" κι όχι στο ''εγώ". 
Ο Κώστας Πολυχρονόπουλος για παράδειγμα, είναι ένας από αυτούς τους ανθρώπους, που έκανε την ανεργία του εφαλτήριο για να διαθέσει τον εαυτό του στο γενικότερο καλό και στη βοήθεια του πλησίον. Κάθε μέρα δίνει τροφή με εκατοντάδες άστεγους στήνοντας ένα πρόχειρο κουζινάκι μες στην μέση του δρόμου και μαγειρεύοντας! Διαβάστε εδώ  όλη του την ιστορία και θα καταλάβετε. 
 Τα κοινωνικά παντοπωλεία από την άλλη, είναι μια δράση πολιτών από όλη την Ελλάδα , και μια προσπάθεια να ζήσουμε (και μπορούμε να το κάνουμε) ακόμη και χωρίς πολλά χρήματα. Παραστάσεις , μουσικές βραδιές αλλά και διάφορες εκδηλώσεις , συχνά ορίζουν αντί του κοινού εισιτηρίου , εναλλακτικό τρόπο πληρωμής που μπορεί να είναι ένα πακέτο ρύζι ή μακαρόνια, ή οποιοδήποτε τρόφιμο με μακρά διάρκεια ζωής με σκοπό να διατεθούν σε άπορους... 
Επίσης δεν είναι λίγοι οι αυτοδιαχειριζόμενοι χώροι που εμφανίζονται σε κάθε δήμο και που έχουν στόχο να προάγουν την κοινωνικότητα , τον πολιτισμό αλλά και την ανθρωπιά .. Και φυσικά δεν λείπουν και οι ανταλλαγές.. Ολόκληρα δίκτυα έχουν στηθεί σε όλη την Ελλάδα που στόχο έχουν την ανταλλαγή αγαθών αλλά και υπηρεσιών μεταξύ των μελών τους. 
Τέλος, δεν είναι λίγοι εκείνοι που βοηθούν με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, με όποιο μέσο διαθέτουν προσφέροντας κάτι από τον εαυτό τους στον διπλανό. Έστω και ένα ''πες μου το πρόβλημα σου, σε ακούω". 
Όλα αυτά και πολλά άλλα που βλέπουμε γύρω μας καθημερινά, τι μας λένε; Πως αυτή η κρίση μπορεί να μας τσάκισε , μπορεί να μας τραυμάτισε ψυχολογικά , μπορεί να μας κουρέλιασε τα νεύρα στην κυριολεξία, αλλά δεν μας σκότωσε! Κι όσο αναπνέουμε θα δημιουργούμε καινούργιες ζωές, και καλύτερους κόσμους.. Κι όταν περάσει αυτή η κρίση, γιατί θα περάσει κάποτε... θα έχουμε βρει νοήματα και δυνάμεις που δεν ξέραμε καν πως υπήρχαν. 
Αν είσαι κι εσύ λοιπόν ένας από τους πληγέντες της κρίσης (και σίγουρα είσαι, όπως κι εγώ) , δεν έχεις να κάνει πια τίποτα άλλο από το να βρεις το νόημα της ζωής.. Μπες στη δράση και κάνε κάτι για τον κόσμο!
Αφού πια το να γίνεις πλουσιότερος οικονομικά φαντάζει σαν ανέκδοτο, προσπάθησε να γίνεις πλουσιότερος ψυχικά κι επένδυσε αυτόν τον πλούτο όσο καλύτερα μπορείς... 
Μαζί σου θα είμαι!  

Καλή σας νύχτα! 


SHARE

Βάσια Ακαρέπη

 • Image
 • Image
 • Image
  Blogger Comment
  Facebook Comment

2 σχόλια:

 1. εξαιρετική η σημερινή σου τοποθέτηση. Χρειαζόμαστε ανθρώπους που να μπορούν να πιστέψουν και να προάγουν το "εμείς".
  Κάτι τέτοιο ξεκινάω κι εγώ στο yannidakis με το ανταλλακτικό δίκτυo εθελοντών χωρίς χρήματα.
  Αξίζει να προωθήσουμε το σημερινό σου κείμενο στα κοινωνικά μας δίκτυα :[

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η Οικονομική Κρίση, απλά έβγαλε στην επιφάνεια τον ενδότερο Εαυτό μας.
  Καλημέρα κι εγώ μαζί σου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή