"Μείνε όπως είσαι"

Οι ''πραγματικότητες" είναι για να αλλάζουν. Αυτό που ζεις σήμερα , θα δώσει ίσως τη θέση του σε κάτι άλλο που έρχεται , μια άλλη πραγματικότητα που όταν θα φτάσει, δεν θα θυμίζει σε τίποτα αυτό που ζούσες πριν αλλά παράλληλα  την ίδια στιγμή θα είναι όλα ίδια. Σε μπέρδεψα; ...
Ονειρεύεσαι! Λαχταράς! Ελπίζεις! Περιμένεις! ... Μα δεν μπορείς να αισθανθείς το "Πως θα είναι όταν.." ..Όταν γίνει αυτό που περιμένεις, που λαχταράς, που ονειρεύεσαι!.. "Θα γίνει ποτέ; " λές..
Και να που γίνεται...
Γίνεται, και ενώ όλη σου η καθημερινότητα σιγά σιγά καταρρέει , δίνοντας τη θέση της σε μια άλλη καθημερινότητα , όπου το όνειρό σου πια έχει γίνει η ζωή σου, η νέα σου πραγματικότητα...  εσύ μένεις στο κέντρο όλων αυτών των αλλαγών να παρατηρείς, σαν να μην πρόκειται για το όνειρό σου, σαν να μην είναι η ζωή σου!  " Μην αλλάξεις!" ακούς τη φωνή μέσα σου, "Μείνε όπως είσαι!" θα πει η αγαπημένη φίλη , "Μην μας ξεχάσεις!" θα πουν οι συγγενείς, "Μην σταματήσεις να με αγαπάς!" θα πει το παιδί, " Μην μου φύγεις!" θα πει ο σύντροφος ....και εσύ νιώθεις σαν να αλλάζεις... Να αλλάζεις ;;; .....ΟΧΙ! ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να αλλάξεις! .. Το γύρω σου αλλάζει, το σκηνικό, οι εικόνες, οι συνήθειες, τα τηλεφωνήματα, τα e mail, οι επαφές, οι φωτογραφίες, ΕΣΥ ΟΧΙ! Είσαι ο ίδιος ονειροπόλος που ήσουν, με τις ίδιες αξίες , με τους ίδιους αγαπημένους ανθρώπους. Με αυτά ήρθες ως εδώ, με αυτά θα συνεχίσεις. Με τον ίδιο σου εαυτό..  Θα μείνεις όπως είσαι! Στο χρωστάς άλλωστε..
Γιατί , το ξέρεις καλά , πως αν αλλάξεις εσύ , δεν είχε καμιά αξία το όνειρό σου...
Αν αλλάξεις, ήταν κάλπικο το όνειρο , κάλπικος ήσουν κι εσύ ο ίδιος... 

Θα μείνεις όπως είσαι, γιατί δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς! 


Καλό σας βράδυ ! 
SHARE

Βάσια Ακαρέπη

 • Image
 • Image
 • Image
  Blogger Comment
  Facebook Comment

4 σχόλια:

 1. Σε έναν κόσμο κάλπικο με όνειρα φρούδα και απόγνωση αριστοτεχνικά μασκαρεμένη ώστε να μοιάζει με ελπίδα, χρέος σου είναι να μην αλλάξεις μα ούτε και να βαλτώσεις στην απραξία. Χρέος σου είναι να εξελιχτείς...

  Την καλημέρα μου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Έτσι ακριβώς! Το σημαντικό είναι να εξελίσσεσαι χωρίς να αλλοτριώνεσαι ! Καλημέρα κι από μένα!

   Διαγραφή
 2. Αυτό ακριβώς ναι.. αυτό ακριβώς όταν έγραφα την χθεσινή ανάρτηση.. αλλαγές αλλαγές τρελές.. όλα αλλάζουν και εσύ νιώθεις παρατηρητής!!

  Πολύ χαίρομαι που διάβασα αυτό που νιώθω από αυτή την οπτική γωνία.. σε ευχαριστώ! Ήταν το come back στο blog σου ευχάριστο..

  Σε φιλώ γλυκά! Να έχεις μια όμορφη ημέρα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κοριτσάκι μου ! Γύρισες ; Μας έλειψαν οι αναρτησούλες σου οι όμορφες! ... Καλές είναι οι αλλαγές αλλά να μην αλλάζει το μέσα μας!

   Διαγραφή