Μερικά πράγματα που μου έμαθε ο χρόνος..
Άλλη μια εβδομάδα των προκλήσεων ξεκινά σήμερα και καλούμαστε να δημιουργήσουμε την πραγματικότητα μας. Να βάλουμε άλλο ένα λιθαράκι σε αυτό το μαγικό δημιούργημα που λέγεται ύπαρξη! Ο χρόνος που περνά μας διδάσκει με το τρόπο του χιλιάδες πράγματα και μας δυναμώνει, μας κάνει λίγο σοφότερους.
  Μας μαθαίνει...

Την αξία της σιωπής.
Αν δεν μπορείς να ''ακούσεις'' την σιωπή, δεν θα μπορέσεις ποτέ να ακούσεις κανέναν ήχο. Δεν θα μπορέσεις να ακούσεις ποτέ την μυστική φωνή που ακούγεται εντός σου βαθιά. Αν δεν μάθεις να σιωπάς δεν μπορείς να μάθεις να αισθάνεσαι. Η σιωπή έχει δύναμη , έχει μεγαλύτερη ισχύ ακόμη κι από τον υπερβολικό θόρυβο.

Την αξία του να ακούς.
Μεγάλη γνώση! Μαθαίνουμε να μιλάμε αλλά ποτέ να ακούμε. Κι όμως είναι η μεγαλύτερη γνώση που μπορούμε να αποκτήσουμε. Να ακούμε τον άλλον, να ακούμε τον εαυτό μας , τις ανάγκες της ψυχής μας. Να ακούμε .

Την αξία του λιγότερου.
Η ομορφιά δεν βρίσκεται στο πολύ! Δεν βρίσκεται στην υπερβολή , αλλά στην ποιότητα. Στην απλότητα. Δεν έχει σημασία να έχεις πολλά ρούχα, αφού τελικά φοράς δυο τρία αγαπημένα σου,  ούτε έχει σημασία να έχεις χιλιάδες φίλους, αφού μόνο λίγοι μπορούν να σε καταλάβουν και να τους καταλάβεις. Σημασία έχει να περιστοιχίζεσαι από πράγματα , ανθρώπους και συναισθήματα απόλυτα συμβατά με σένα.

Την αξία της ειλικρίνειας
Πρώτα προς τον εαυτό σου κι ύστερα προς τους άλλους. Δεν μιλάω για αγένεια, αλλά για την ειλικρίνεια των συναισθημάτων , και των προθέσεων .  Έχει διαφορά, και αυτή την διαφορά πρέπει να την βρεις.

Την αξία της αυθεντικότητας.
Να είσαι αυτό που πραγματικά είσαι. Θα δοκιμάσεις, θα δοκιμαστείς μέσα στο χρόνο και κάποια στιγμή θα καταλάβεις τι σου πάει και τί όχι. Θα βρεις αυτό που είσαι. Και αυτό είναι το μοναδικό που μπορείς να είσαι. Μπορεί να έχεις χίλιους ρόλους στην καθημερινότητα σου , όμως όλοι παίζονται από εσένα! Με τον μοναδικό σου τρόπο.

Την αξία του χιούμορ.
Το χιούμορ , σώζει. Είναι στάση ζωής. Αν δεν έχεις χιούμορ δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις τους φόβους σου , δεν μπορείς να εκλογικεύσεις τον πόνο. Δεν μπορείς να το φιλοσοφήσεις. Μπλοκάρεις σε συναισθήματα και καταστάσεις , ανώφελες και εγκλωβίζεσαι σε πράγματα που εν τέλει είναι απόλυτα φυσιολογικά να συμβούν. Δέξου τα απλώς με χιούμορ.

Την αξία της ισορροπίας
Ο κόσμος είναι ένα απόλυτα ισορροπημένο δημιούργημα. Το καλό και το κακό , το μαύρο και το άσπρο, το φως και το σκοτάδι, όλα βρίσκονται σε μια λεπτή ισορροπία που μπορεί να διαταράσσεται κάποιες φορές αλλά πάντα αποκαθίσταται. Αυτό μπορεί να συμβεί και στην ζωή μας.

Την αξία της μάθησης.
Δεν τα ξέρεις όλα. Μπορείς όμως να μαθαίνεις συνεχώς καινούρια πράγματα. Να εξελίσσεσαι. Να παρακάμπτεις τον εγωισμό του ''πολυμαθή" και να αφήνεσαι στην γνώση σαν μαθητής που ξεκινά τώρα το σχολείο. Πάντα υπάρχει κάτι νέο να μάθεις.


Συμπέρασμα:  Είναι ένα υπέροχο ταξίδι η ζωή , κι έχει να μας διδάξει πολλά. Ας αφεθούμε σε αυτή την μαγική διαδρομή κι ας βγάλουμε όσο πιο πολλές φωτογραφίες μπορούμε..

Καλή εβδομάδα σε όλους!

Προτείνω να ακούσετε το κομμάτι ΔΥΝΑΤΑ!!SHARE

Βάσια Ακαρέπη

  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου