Αυθεντικότητα... η μόνη σταθερή αξία.


Ακούω γύρω μου διάφορες απόψεις για το πως πρέπει να συμπεριφέρεται κάποιος για να είναι αποδεκτός από τους άλλους. Κάθε χώρος, κάθε επάγγελμα, κάθε κατάσταση έχει αυτό που λέμε το ανάλογο image. Το πως πρέπει να μιλάς, να γελάς, και να σκέφτεσαι.. Το τί πρέπει να δείχνεις προς τα έξω.. Για να σας το κάνω δηλαδή εικόνα, έχει την δική του "μάσκα" που πρέπει να φορέσει ο άνθρωπος.. Ακόμα και στις παρέες, για να είναι αποδεκτός κάποιος από την παρέα του πρέπει να υιοθετεί την ανάλογη συμπεριφορά. Να γίνεται μέρος του συνόλου ή ακόμα και να αφομοιώνεται πλήρως από το περιβάλλον του.
Βλέπω επίσης γύρω μου πολλούς ανθρώπους που μπαίνουν σε αυτή την λογική χωρίς κατ' ανάγκη να τους εκφράζει. Προσποιούνται δηλαδή κάτι που δεν είναι, μόνο και μόνο για να χαίρουν αποδοχής και δημοτικότητας! Το έχουμε δει όλοι να συμβαίνει. 
Τί γίνεται όμως όταν περνάει ο καιρός και το άτομο έχει διαγράψει πια την πορεία του; Πόσο μπορεί να μείνει σε έναν δανεικό εαυτό; Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε δει γνωστούς μας να αλλάζουν στα μάτια μας, να βγάζουν έναν διαφορετικό εαυτό, κάτι που δεν το περιμέναμε.. Γιατί; 
Διότι, ο άνθρωπος δεν μπορεί να μείνει για πολύ στην ψευτιά του. Διότι είναι πολύ πιο απελευθερωτικός ο δικός μας εαυτός. Και στο τέλος, εκείνος θα κάνει την εμφάνισή του όσο κι αν εμείς τον έχουμε κρύψει πίσω από μια μάσκα. 
Δεν είναι καλύτερα λοιπόν να είμαστε αυθεντικοί; Δεν είναι καλύτερα να εκφράζουμε τις απόψεις μας και να είμαστε μέρος μόνο ενός συνόλου που μας ταιριάζει; Να έχουμε φίλους που να μας αγαπούν για αυτό που είμαστε; Δεν είναι χίλιες φορές καλύτερος ο εαυτός μας από οποιοδήποτε πλαστό χαμόγελο; Νομίζω πως είναι καλύτερα έτσι.  Δεν ξέρω τί επιλέγετε εσείς, αλλά εγώ επιλέγω να είμαι η Βάσια, με ότι κι αν σημαίνει αυτό. Να λέω αυτό που αισθάνομαι με ειλικρίνεια.. Να κάνω αυτό που αγαπώ, κι ας μην βγάλω τα πολλά χρήματα, κι ας μην γίνω ποτέ διάσημη. Κι ας μην γνωρίσω ποτέ την απόλυτη επιτυχία ή την καταξίωση (αυτό που οι άλλοι θεωρούν επιτυχία και καταξίωση). Ότι είναι να έρθει στην ζωή μου, θα ξέρω πως ήρθε γιατί ταίριαζε σε εμένα, κι όχι σαν απάντηση-χειροκρότημα σε έναν ρόλο που έπαιξα. Οι ρόλοι ανήκουν στην τέχνη του θεάτρου ... Στην ζωή υπάρχει μόνο η αλήθεια! Και αυτή είναι η μόνη σταθερή αξία. 
Πιστέψτε με!

Καλημέρα!

SHARE

Βάσια Ακαρέπη

  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 σχόλια: