Κόκκινο κρασί;

Ξεκινάς.
Είσαι νέος ... Λες ''αυτόν τον κόσμο εγώ θα τον κατακτήσω! ΕΓΩ θα τον κατακτήσω!

Πίνεις κόκκινο κρασί. Ανεξέλεγκτα. Η νιότη δεν γνωρίζει ποικιλίες σταφυλιών. 
Η νιότη , αδιακρίτως δοκιμάζει εμπειρίες. Βουτάς με ορμή μέσα στο βαρέλι της ζωής. Γλύφεις τις σταγόνες από το ξύλο της. Με δίψα ακόρεστη. Δίχως να νοιάζεσαι για την ποιότητά τους.
Χρόνια περνούν, νερώνεις το κρασί σου, το κόκκινο σε εξωθεί σε αμαρτήματα που δεν μπορείς να αντέξεις. Ροζίσεις την γεύση σου, δεν σε νοιάζει πια. Περνούν τα χρόνια κάνουν θόρυβο. δεν έχει σημασία τί πίνεις. Ποτήρι να έχεις. Και παρέα για την μοναξιά που δεν αντέχεις.
Χρόνια περνούν. Ζεις τις συμβάσεις σου, παντρεύεσαι, κάνεις παιδιά, ποτήρι να έχεις. Γυρεύεις την ασφάλεια. Γυρίζεις στο λευκό, ασφαλής επιλογή. Δεν έχει σημασία η ποικιλία. Ούτε το αίμα που κυλά στις φλέβες σου κι ήθελε άλλα. Το τώρα πια σε νοιάζει, κι η δουλειά. Κι αυτή η καθημερινότητα που δεν έχει αξία.
Χρόνια περνούν ωριμάζεις, χωρίζεις και ζεις. Πληγές γεμίζεις, λευκό και πάλι, δεν έχει σημασία η παλαίωση. Ματαίωση.
Μα στάσου λίγο. Δεύτερες ευκαιρίες, θησαυροί μες στα βαρέλια σε περιμένουν να τους ανακαλύψεις. Άλλη γεύση, άλλο χρώμα .Πάμε πάλι. Κόκκινο της φωτιάς , του πόνου, της Βουργουνδίας. της λησμονιάς κόκκινο και της λύτρωσης, κόκκινο του πάθους, του σταφυλιού κόκκινο της ευθανασίας. Σε νοιάζει τώρα . Η ζωή έχει αξία. κι ας το είχες ξεχάσει.Η κάθε μέρα έχει αξία κι αφήνει τα σημάδια της όπως το κόκκινο κρασί κοκκινίζει τα χείλη, τα κάνει να χαμογελούν.
Μιλάει το κρασί; Όχι ! Εγώ μιλώ! Που σαραντάρισα και  είδα κι έπαθα κι έμαθα πως το κρασί έχει ποικιλίες όπως και η ζωή . 'Έχει την σημασία του το κάθε της ποτήρι κι είναι γλυκόπιοτο όσο θέλουμε εμείς να είναι. Στην υγειά μας λοιπόν.Πιείτε και πείτε πως η ζωή είναι μοναδική. Κλάψτε αν θέλετε μα να είναι από συγκίνηση, Και ξαναζείστε απ' την αρχή. Μα τώρα να έχει αξία η κάθε μας γουλιά.
Μιλάει το κρασί; Όχι ! Μαζί μιλάμε! Και ξέρετε τί λέμε...SHARE

Unknown

 • Image
 • Image
 • Image
  Blogger Comment
  Facebook Comment

4 σχόλια:

 1. Για να φτάσεις στην γευσιγνωσία, πρέπει να περάσεις από τα στάδια της ωρίμανσης και κάποτε της παλαίωσης..
  Νομίζω το έπιασες πολύ καλά το θέμα!!
  Μπράβο σου Βάσια!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Όμορφο κείμενο, έτσι απλά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή