Σαν σήμερα πριν από τρία χρόνιαΣαν σήμερα πριν από τρία χρόνια πήρα μια μεγάλη απόφαση που άλλαξε τη ζωή μου προς το καλύτερο.
 Έγινα χορτοφάγος
 Πως έγινε και το αποφάσισα;  Δεν ξύπνησα μια μέρα και είπα τέρμα, δεν επηρεάστηκα από κάποιο βίντεο, δεν μου έκαναν πλύση εγκεφάλου οι vegan, όχι. Στην πραγματικότητα ο σπόρος έπεσε μέσα στην ψυχή μου όταν ήμουν επτά χρονών και βρισκόμουν για Πάσχα στο χωριό. Είδα μπροστά μου να σφάζουν ένα αρνάκι και κάτι μέσα μου έσπασε στα δυο. Το ένα κομμάτι αυτού του 'κάτι' πονούσε βαθιά και δεν μπόρεσε ποτέ να αποδεχτεί το γεγονός ότι πρέπει να τρώμε κρέας (τί λέξη κι αυτό το 'πρέπει') . Το άλλο κομμάτι ήταν αυτό που δεν ήθελε να ξεβολευτεί. Αυτό που κωφεύει και δεν θέλει να πάει κόντρα στο "έτσι το βρήκαμε" Με αυτά τα δυο κομμάτια πορεύτηκα όλα τα χρόνια, έτρωγα κρέας παρόλο που λυπόμουν πολύ για τα ζώα. Το έτρωγα και μου άρεσε, έλεγα μάλιστα ότι δεν μπορώ να ζήσω χωρίς αυτό. Πριν τρία χρόνια το κομμάτι αυτό μέσα μου που είχε τραυματιστεί στα επτά μου επαναστάτησε. Έγινε θηρίο. Φώναζε "εεεε Τί κάνεις; Πως μπορείς να ζεις διχασμένη; Ένωσε τα δυο κομμάτια και νιώσε χαρούμενη επιτέλους!"  Και πήρα την απόφαση. Θα ζήσω χωρίς κρέας. Δεν θα με κάνουν καλά οι γευστικοί μου κάλυκες που εκπαιδεύτηκαν για να τους αρέσει το κρέας, εγώ θα τους εκπαιδεύω, σκέφτηκα. Και το έκανα. ΈΝΩΣΑ ξανά τα δυο κομμάτια.
Σε αυτά τα τρία χρόνια άκουσα πολλά επιχειρήματα κατά της χορτοφαγίας από φίλους που δεν ασπάζονται αυτή την επιλογή. Πολλοί ανησυχούσαν για την υγεία μου, και είναι λογικό. Όποιος νοιάζεται για σένα, ανησυχεί. Μου έλεγαν για τις πρωτεΐνες, για το σίδηρο, για τη β12, για το ασβέστιο και όταν έβλεπαν ότι ήμουν αποφασισμένη μου έλεγαν απλώς "πρόσεχε" .
Θα είμαι ειλικρινής...
 Όταν ξεκίνησα να απέχω από τα ζωικά προϊόντα, δεν ήμουν σίγουρη ούτε κι εγώ ότι θα αντέξω, ότι δεν θα πέσω κάτω , κι ότι δεν θα βρεθώ στο νοσοκομείο. Ξεκίνησα όμως γιατί το ήθελε η ψυχή μου. και ήμουν από την πρώτη στιγμή αποφασισμένη να προσέξω τη διατροφή μου έτσι ώστε να μην αρρωστήσω.
Λοιπόν, τώρα έχουν περάσει τρία χρόνια και μπορώ πια να πω με σιγουριά ότι όλα πήγαν καλά! Δεν έπαθα αβιταμίνωση, δεν έπεσα κάτω. Αντιθέτως. Ο οργανισμός μου λειτουργεί καλύτερα από πριν. Έχω ενέργεια για να κάνω ένα σωρό πράγματα, γυμνάζομαι συστηματικά χωρίς να κουράζομαι για πρώτη φορά στη ζωή μου, χορεύω,  κάνω τα χόμπι μου, γράφω, κινούμαι διαρκώς και γενικώς η ενέργειά μου είναι στα ύψη. Δεν αρρωσταίνω τόσο συχνά όσο παλιά κι όταν συμβαίνει καμιά φορά, συνέρχομαι πολύ πιο γρήγορα. Τα νύχια μου σταμάτησαν να σπάνε όσο πριν και το δέρμα μου είναι σε πολύ καλή κατάσταση για την ηλικία μου.
Τα οφέλη που αποκόμισα είναι πολλά. Αλλά το βασικότερο είναι ένα...
Ότι η ψυχή μου νιώθει πραγματική γαλήνη!

Σήμερα λοιπόν γιορτάζω την ημέρα που άλλαξε η ζωή μου

Happy vegan life to me!


SHARE

Unknown

 • Image
 • Image
 • Image
  Blogger Comment
  Facebook Comment

1 σχόλια:

 1. Εγω το επεξεργάζομαι ακόμη και μου φαίνεται πολύ
  δυσκολο να σταματήσω το κρέας

  Εισαι αξιέπαινη!

  ΑπάντησηΔιαγραφή